Δελτία Τύπου

Ενημερωτική Ημερίδα στην Ξάνθη


Συνεχίζεται η επιτυχία του προγράμματος στην Βόρειο Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία και περισσότερους από 130 συμμετέχοντες ολοκληρώθηκε η Ενημερωτική Ημερίδα για το Πρόγραμμα Στοματικής Υγείας που έλαβε χώρα το Σάββατο 10 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο “Hotel Casino Xanthi”. Τις εργασίες της Ημερίδας χαιρέτισαν οι κκ Πανταζόπουλος Α. (Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Ξάνθης) και ο κος Μελισσόπουλος Σ., Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

 

Με την ολοκλήρωση των χαιρετισμών  το λόγο πήρε ο κος Πανταζόπουλος, ο οποίος προχώρησε σε μία αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος.  Μεταξύ άλλων ανέφερε αναγνωρίζοντας την σημασία της Αγωγής Υγείας στα παιδιά, πως το πρόγραμμα «Γερά Δόντια, Χαρούμενα Παιδιά» αφορά στην εξέλιξη και εφαρμογή ενός εκπαιδευτικού προγράμματος αγωγής Στοματικής Υγείας σε μαθητές/ τριες Β’τάξης 800 ολοήμερων δημοτικών σχολείων και 150 σχολείων απομακρυσμένων περιοχών. Το σύνολο των μαθητών και μαθητριών που θα συμμετέχουν είναι περίπου 30.000 άτομα. Η υλοποίηση του προγράμματος περιλαμβάνει μία σειρά δράσεων που λαμβάνουν χώρα μέσα κυρίως στο σχολικό χώρο, με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών, των οδοντιάτρων των τοπικών Κέντρων Υγείας, των προληπτικών ιατρείων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των κατά τόπους οδοντιατρικών συλλόγων. Στόχος του προγράμματος είναι όχι μόνο η ενημέρωση των παιδιών σχετικά με την προστασία και διατήρηση της στοματικής τους υγείας, αλλά και η διαμόρφωση συνηθειών προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης μέσω της καταγραφής των ευρημάτων από την κλινική εξέταση των παιδιών θα μπορούν οι γονείς να αναλάβουν δράση σε περίπτωση προβλήματος.

Την παρουσίαση του Προγράμματος ακολούθησε η ομιλία της Κας Ε. Ζαφείρη, εκπροσώπου του Γραφείου Συντονισμού (CMT Προοπτική ΕΠΕ) αναφερόμενη στη Διαδικασία Υλοποίησης του Προγράμματος και στην Υποστήριξη Εκπαιδευτικών και Οδοντιάτρων.

Στην συνέχεια η κυρία Β. Τοπίτσογλου (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Οδοντιατρικής ΑΠΘ) αναφέρθηκε στην αξία της Πρόληψης και Προαγωγής της Στοματικής Υγείας.

Η Ημερίδα συνεχίστηκε με την ομιλία της κυρίας Α. Μιχαηλίδου (Εκπαιδευτικός, MSc Υγιεινολόγος Οδοντίατρος ΕΣΔΥ) αναλύοντας την Παιδαγωγική Προσέγγιση  και την Πρακτική Εφαρμογή Προγράμματος Πρόληψης και Προαγωγής της Στοματικής Υγείας στον Μαθητικό Πληθυσμό. Στην συνέχεια το λόγο πήρε ξανά η κυρία Τοπίτσογλου Β. αναφερόμενη σε Οδηγίες για τον Έλεγχο της Στοματικής Υγείας και τη Φθορίωση. Η συγκεκριμένη ομιλία έγινε με την βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού (Video) ειδικά προετοιμασμένο για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα.

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών ακολούθησε ζωηρή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των οδοντιάτρων και των εκπαιδευτικών που ήταν παρόντες από όλους τους Νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 


send Email    print Εκτύπωση Μεγέθυνση γραμματοσειράς Σμίκρυνση γραμματοσειράς Text Δείτε όλα τα άρθρα της κατηγορίας Δελτία Τύπου